Bahan A
- 1 tin susu cair
- 5 s/b gula
- 3 biji telur A
- 1 s/k esen vanilla
Bahan B
- 1 tin susu cair
- 5 s/b gula
- 3 biji telur A
- 4 s/b serbuk koko atau 1 s/k serbuk nescafe + 1s/k coklat pes
Bahan C
- 2 s/b gula [hanguskan] atau 2 s/b madu
Cara
- Kacau bahan A dan bahan B dalam 2 bekas yg berasingan. Tapiskan.
- Panaskan periuk kukusan
- Masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci.
- Masukkan 1/2 cawan adunan bahan A dan kukus selama 5 minit atau sehingga masak.
- Bila dah masak masukkan pula 1/2 cawan adunan B diatas lapisan adunan A.
- Ulang bahan A dan B berselang seli sehingga habis.
- Sejukkan dan terballikkan dalam pinggan hidangan
- Potong dan hidangkan.
Nota : Bhn A dan Bahan B tu dibuat sekali pun takper, lepas tu bahagi dua jer, satu plain dan satu coklat.
No comments:
Post a Comment