Wednesday, June 30

Puding Gula Hangus

Bahan A

  • 1 tin susu cair
  • 5 s/b gula
  • 3 biji telur A
  • 1 s/k esen vanilla

Bahan B

  • 1 tin susu cair
  • 5 s/b gula
  • 3 biji telur A
  • 4 s/b serbuk koko atau 1 s/k serbuk nescafe + 1s/k coklat pes

Bahan C

  • 2 s/b gula [hanguskan] atau 2 s/b madu

Cara

  1. Kacau bahan A dan bahan B dalam 2 bekas yg berasingan. Tapiskan.
  2. Panaskan periuk kukusan
  3. Masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci.
  4. Masukkan 1/2 cawan adunan bahan A dan kukus selama 5 minit atau sehingga masak.
  5. Bila dah masak masukkan pula 1/2 cawan adunan B diatas lapisan adunan A.
  6. Ulang bahan A dan B berselang seli sehingga habis.
  7. Sejukkan dan terballikkan dalam pinggan hidangan
  8. Potong dan hidangkan.

Nota : Bhn A dan Bahan B tu dibuat sekali pun takper, lepas tu bahagi dua jer, satu plain dan satu coklat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...